Nieuws & Blogs

Raambeveiliging tegen inbraak; waar begin je en waar eindig je?

op 18 maart 2015

Om met de deur in huis te vallen, raambeveiliging eindigt pas als inbrekers niet via dit raam naar binnen komen. Met dit als doel starten we met het begin. Een raam heeft een aantal elementen die zwak (kunnen) zijn als het gaat om inbraak, het glas, het kozijn, de scharnieren en het beslag met de sloten. Met andere woorden, alle onderdelen die horen bij ‘een raam’ zijn inbraakgevoelig.  

Inbraakvertragend glas

Het glas van een raam is bijna net zo snel te breken als een glas van het keukenservies. Een onderdeel van raambeveiliging is het plaatsen van inbraakvertragend glas. Inbraak vertragend glas bestaat uit drie lagen de buiten en binnen laag zijn van niet gehard glas de tussen laag bestaat uit folie.  Inbraakvertragend glas zorgt ervoor dat u de tijd totdat de inbreker binnen is met vijf minuten kunt vertragen. Vaak is dit meer dan genoeg om inbrekers af te schrikken. Bovendien maakt u op deze manier meteen duidelijk dat u werk heeft gemaakt van de inbraakpreventie. Dat zegt ook iets over de rest van uw beveiliging.

Inbraakwerende kozijnen

Als inbrekers het glas niet kunnen forceren, zullen ze proberen in hoeverre het kozijn te forceren is. Doordat veiligheidskozijnen zijn gemonteerd met kozijnankers van minimaal 1,5 mm gehard staal, is het forceren van een kozijn niet langer een optie. Inbraakwerende kozijnen zijn leverbaar in de materialen hout, hout/aluminium en kunststof.

Inbraakwerend scharnieren

Inbraakwerende  scharnieren zijn voorzien van ingebouwde dievenpennen. Een dievenpen bestaat uit een bus en stift van gehard staal en voorkomt dat een naar buitendraaiend raam of kozijn aan de scharnierzijde kan worden geopend als scharnierpennen zijn verwijderd of vernield.

Inbraakwerende beslag en sloten

Door een raam te voorzien van de combinatie van inbraakwerend beslag, veiligheidscilinders en gehard stalen sluitkomen geeft dit de verzekering dat een goede inbraakwering.  

Tralie

En om de woning binnen te dringen, is niet eens een groot raam nodig. Een opening groter dan 15cm is volgens de politie al groot genoeg om een huis binnen te dringen! Daarom zijn er verschillende soorten traliewerken te verkrijgen. Een traliewerk bestaat uit roestvrijstalen stangen die zowel horizontaal als verticaal in u raamkozijn geplaatst worden.

Inbraakpreventie is het zoeken naar totaaloplossingen

U heeft het gezien, het beveiligen van een raam vraag om speciale aandacht voor glas, kozijn, scharnieren en het beslag met de sloten. Een raam is weer een onderdeel van een huis. Inbraakbeveiliging is als een ketting: de sterkte van de ketting wordt bepaald door de zwakste schakel. Als u uw raam perfect beveiligd heeft  uw deuren niet, komen inbrekers alsnog eenvoudig binnen. Bekijk daarom kritisch naar alle zwakke plekken van uw huis en kijk welke bouwkundige en Elektronische maatregelen getroffen moeten worden.  Wilt u meer informatie of een adviesgesprek op maat? Neem dan contact met ons op.