Nieuws & Blogs

Waarmee kan Inbraakpreventie van dienst zijn om de TAPA-norm te behalen?

op 7 december 2017

Beveiliging volgens TAPA-Norm

TAPA is een Certificeringsnorm van beveiliging van transport, opslag en distributie. 

 

logo-tapa-apac-1103x235

Nederland is verantwoordelijk voor meer dan 20% van het Europese wegtansport en meer dan de helft van de Europese distributiecentra is in Nederland gevestigd. Inbraakpreventie is een speler die op een professionele manier haar opdrachtgevers bijstaat in een veiliger wegtransport en detectie van de goederenketen voor personen en voertuigen. 

De internationale belangenorganisatie TAPA (Technology Asset Protection Association) verenigt beveiligingsexperts en high tech bedrijven. In de afgelopen 10 jaar hebben technologische ontwikkelingen en het gedrag van consumenten ertoe geleid dat vele relatief kostbare producten compacter zijn geworden en tegelijkertijd ook meer prestaties zijn gaan bieden. Parallel aan deze ontwikkeling is dergelijke apparatuur ook meer dan voorheen een gewild doelwit geworden voor diefstal. 

Eén van de initiatieven van TAPA is gericht op voortdurende verbetering van veiligheid en het terugdringen van criminaliteit (diefstal) ten opzichte van aangesloten leden. Binnen deze context is het certificatieschema “TAPA Freight Security Requirements” (kortweg TAPA) tot stand gekomen.

Voor welke bedrijven of instellingen is de certificatienorm van toepassing?

Het schema is bestemd voor fabrikanten van (vooral) technologisch hoogwaardige en diefstalgevoelige producten, alsmede voor bedrijven die zich richten op de op- en overslag en het transport van dergelijke goederen.

Oplossingen waarmee Inbraakpreventie helpt

Inbraakpreventie helpt bedrijven met oplossingen waarmee haar opdrachtgevers veilig te blijven. Bijvoorbeeld met camera systemen, intercom systemen, alarm systemen en toegangscontrole.