Nieuws & Blogs

De scholen zijn weer begonnen!

op 30 augustus 2016

Dat de scholen weer zijn begonnen zal veel Nederlanders niet ontgaan. De spandoeken van Veilig Verkeer Nederland roepen automobilisten en andere verkeersgebruikers op rekening te houden met kinderen die na de zomervakantie weer naar school gaan. 


Elk jaar is er weer de oproep om veiligheid voor kinderen. Veiligheid VAN/NAAR school. Ook IN school is de veiligheid van onze kinderen van belang. Of ze nu zes of zestien jaar oud zijn. 

Wanneer zijn ‘onze’ kinderen veilig? Hoe ver moet men hierin gaan en waar ligt de grens van gezond verstand met emotionele angststoornis? 

Duidelijk is wel dat de risico’s voor scholen er niet minder op zijn geworden. Opmerkelijk is dat veel beveiligingsplannen van scholen vaak niet verder komen dan ‘brand’ en ‘inbraak’. Inbraakpreventie gaat hierin verder. Wij leveren beveiligingsoplossingen aan schooldirecties die ook oog hebben voor de risico’s van de nieuwe werkelijkheid Toegangscontrole om indringers geen vrije toegang tot scholen te geven. Beveiligingscamera’s om preventief toezicht te houden, of zo nodig voor analyse en reconstructie. De expertise van Inbraakpreventie ligt op het gebied van de hoogste beveiligingsklasse. Onze jarenlange kennis en ervaring van beveiliging tegen schutters en terrorisme passen we steeds vaker toe bij de beveiliging van schoolgebouwen. Kogelwerende ramen en deuren en ook ‘safehavens’ zijn oplossingen in scholen die in specifieke gevallen van terreur en terrorisme dreiging helaas nodig zijn. Dat veiligheid ook beangstigend kan werken, weten wij als geen ander. Wij zijn dé experts in kogelwerende beglazingen en onzichtbare bepantsering van gevels, kozijnen en deuren. Zijn bedreigingen aan uw school of onderwijs instelling reëel? Bekijk onze website (o.a. ViPP en Onderwijsinstellingen) of neem vrijblijvend contact met ons op.