Nieuws & Blogs

Deuren openen met een app op je smartphone?

op 10 juni 2015

Het hebben van een smartphone is bijna een vanzelfsprekende zaak geworden. We missen vaak sneller onze telefoon dan onze sleutels. Fabrikanten voor toegangscontroles en sloten spelen in op deze ontwikkeling. Dit heeft geresulteerd in baanbrekende innovaties om de ouderwetse sleutels te laten vergeten.

august-smart-lock-with-app

Voor het gebruik van bepaalde toegangscontrole is het bij je hebben van de smartphone voldoende om een deur te (laten) openen. Bij een woning in Amsterdam hebben wij recent een detectiesysteem naast de deur gemonteerd waarmee de bewoners hun deur openen; door de telefoon voor het systeem te houden en de telefoon een kwartslag te draaien (net als de beweging van een sleutel) opent de deur zich. Uiteraard is na binnenkomst er de extra beveiliging van het alarmsysteem.


Ook is een bluetooth toepassing mogelijk; zodra de telefoon in de buurt is en connectie maakt opent de deur zich automatisch. Op deze manier hoeft de telefoon niet eens meer uit de tas of broekzak gehaald te worden maar wordt de deur direct ontgrendeld. Uiteraard is ook hierbij na binnenkomst er de extra beveiliging van het alarmsysteem.

Wilt u deze innovaties eens met eigen ogen zien? Neem contact met ons op voor een demonstratie