Nieuws & Blogs

De bladeren vallen, de dagen worden korter…..

op 13 oktober 2015

Onderzoek wijst uit dat 80% van de inbraken door gelegenheidsinbrekers worden gedaan. De donkere herfstdagen staan voor de deur; de tijd van het jaar dat inbrekers het actiefst zijn.

Wat kunt u doen?

Een inbraak bezorgt vaak veel ellende: materiële schade en het gevoel van veiligheid is weg. Prettig is te weten dat een inbraak vaak gemakkelijk is te voorkomen. Onderzoek wijst uit dat 80% van de inbraken worden gedaan door gelegenheidsdieven. Gemak en snel succes, dat is wat inbrekers willen. Een woning of bedrijfspand welke gemakkelijk is binnen te dringen, is ook snel het doelwit. Gelukkig geldt ook het omgekeerde: een goed beveiligd bedrijfspand of woning schrikt af en wordt vaak voorbij gelopen door inbrekers. 

Het goede nieuws: u kunt zelf veel doen om een inbraak te voorkomen!

U kunt zelf veel doen om een inbraak te voorkomen. 

Vijf handige tips om een inbraak te voorkomen. Gebruik deze voor als u gaat slapen, even van huis gaat of voor langere tijd weg bent zijn:

  • Zorg voor een bewoonde indruk. Waarschuw buren dat u niet aanwezig bent; geen melding op social media;
  • Geen waardevolle spullen in huis en zeker niet in het zicht van voorbijgangers;
  • Zorg voor voldoende buitenverlichting;
  • Ladders, huishoudtrappen en vuilcontainers achter slot en grendel. Deze mogen geen hulpmiddel zijn voor inbrekers;
  • Zorg voor goed hang en sluitwerk met kerntrek beveiliging.

Kerntrekbeveiliging?

Bij deze veelvuldig gebruikte inbraakmethode wordt een trekschroef in de cilinder gedraaid, waarna deze met behulp van een kerntrekker en een steeksleutel wordt gebroken. Inbrekers kunnen op deze manier al binnen 30 seconden in uw huis zijn. Kies daarom voor veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging. Hierbij is de cilinder volledig afgeschermd door hard metaal waardoor uitboren of uittrekken nagenoeg onmogelijk is. Aan het eind van deze week delen we op onze site een video over kerntrekbeveiliging. Alvast meer weten? Neem contact met ons op!

Wat wij voor u kunnen doen?

Als het om inbraakpreventie gaat denkt een elektricien vaak alleen aan elektronische beveiliging zoals camerasystemen en alarmsystemen. Een aannemer richt zich daarentegen juist op bouwkundige beveiliging zoals glas, sloten en deuren. Bij inbraakpreventie bv richten we ons bewust op allebei. Want wij geloven dat dit de enige manier is om inbrekers écht buiten de deur te houden. Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op, telefoon 020-624 44 44 of e-mail info@inbraakpreventie.nl.