Veiligheidsdeuren

Wilt u een oplossing waarmee u inbrekers gegarandeerd buiten de deur houdt en heeft u daar een serieuze investering voor over? Dan is een speciale veiligheidsdeur de beste keuze voor u. Deze deur biedt niet alleen weerstand tegen slimme inbraaktrucs, maar ook tegen kogels en explosies. Op basis van uw unieke situatie bepalen wij samen met u hoe uw veiligheidsdeur eruit moet zien. De veiligheidsdeuren en veiligheidskozijnen worden daarna geheel op maat gemaakt aan de hand van uw persoonlijke voorkeuren of de stijl van uw pand. Want wij zijn ervan overtuigd dat goede beveiliging niet ten koste van een mooie uitstraling hoeft te gaan!

Wat is een veiligheidsdeur?

Een veiligheidsdeur bewijst dat design en veiligheid samen gaan. Het uiterlijk van een veiligheidsdeur is vaak niet anders dan een traditonele deur. Een veiligheidsduur werkt even soepel en kan een gelijke luxe, stijlvolle uitstraling hebben. Het verschil is ‘veiligheid’; deuren die brand en inbraak voorkomen en weerstand bieden tegen kogels en explosieven. Dit geeft de geruststelling om in huis te ontspannen of zakelijk om u te concentreren op uw professie. Een veiligheidsdeur is in een meest extreme vorm  brandveilig, biedt weerstand tegen hydraulisch of explosief inbraakwerktuig en is kogelwerend tegen automatische vuurwapens (o.a. kalashnikovs).

De mogelijkheden van veiligheidsdeuren?

De constructie van een veiligheidsdeur is een keuze tussen elasticiteit en stijfheid, aangevuld met bouwkundige versteviging (bijv. stalenbepantsering) en materiaalkeuze voor de bandveiligheid.

Op het gebied van veiligheid is veel regelgeving en bestaan veel normeringen. De tabel hieronder geeft een aantal belangrijke normeringen die van toepassing kunnen zijn bij de keuze van de veiligheidsdeur:

risico gebiedenDe praktische invulling voor de veiligheid van een deur wordt bepaald door de kwaliteit en uitvoering van de verschillende deur onderdelen:

Veiligheidsdeur


Sloten
: de veiligheid van een deur is zeker niet alleen afhankelijk van de keuze voor het slot. Toch is het slot een belangrijke eerste blokkade. Het SKG-logo geeft met het aantal sterren een onafhankelijke beoordeling van inbraakwering voor hang en sluitwerk. Kerntrekbeveiliging en hardstalen sluitplaat en sluitkommen zijn belangrijke onderdelen van een slot om bij preventie tegen inbraak.

Beslag: Veiligheidsbeslag kenmerkt zich doordat er geen schroeven aan de buitenkantzijde van het schild zit. Het schild kan hierdoor niet van buitenaf worden losgeschroefd en beschermt hiermee de cilinder. Doordat het buitenschild maar liefst 12 mm dik is, steekt de cilinder niet uit. Een te ver uitstekende cilinder kan immers gemakkelijk worden afgebroken. Een hard stalen uitvoering van het beslag voorkomt dat een cilinder gemakkelijk uitgeboord kan worden.

Scharnieren: Voor naar buitendraaiende deuren is het noodzakelijk dat de scharnierzijde van de deur ook beveiligd is. Veiligheidsscharnieren zijn standaard voorzien van een geïntegreerde dievenpen/ dievenklauw. Ook losse dievenpennen zijn een goede optie om te zorgen voor een blijvend sluitende functie wanneer de scharnierpen verwijderd wordt. Bij pantserdeuren vormen de scharnieren een geheel met de deur en de stalen binnenkokers.

Kozijn: Het kozijn is de schakel tussen het deurblad en de wand. Van belang is dat het kozijn in de muur/ wand verankerd zit. Voor hogere beveiligingsklassen geldt de eis dat een deur in een stalen hoeklijn kozijn wordt opgehangen. Van belang is dat de grendels van de meerpuntsluting van de deur, ingrijpen op het stalen kozijn, zodat deurblad en kozijn een moeilijk te forceren eenheid vormen.

DeurbladVoor de brandveiligheid is het van belang dat de toplaag van het deurblad sterk brandwerend is en dat achtergeplaatste isolatie (bijvoorbeeld steenwol) voorkomt dat door verhitting een deurconstructie verzwakt. Bij pantserdeuren zijn alle deuronderdelen onlosmakelijk verbonden met de deurframe welke is uitgevoerd in hardstalen kokerprofielen.

Draairichting: De draairichting van een deur draagt in belangrijke mate bij aan de inbraakwering. Omdat het trektechnieken minder krachtig zijn dan duwtechnieken is een naar buitendraaiende deur moeilijker te forceren dan een naar binnendraaiende deur. Ook is het van belang dat een deur een naadloze sluiting heeft. Dit voorkomt het openbreken met gereedschappen zoals koevoeten, maar ook explosieven.

Brievenbus: Als een brievenbus aan de deur nadrukkelijk gewenst is, bijvoorbeeld omdat de veiligheid van een persoon in het geding indien hij de post buitenom moet afhalen, wordt een vloeistof dichte en vuurdovende brievenbus geadviseerd. Hiermee wordt voorkomen dat brandbare vloeistof naar binnenlekt of een vuur naar binnen overslaat.

brievenbus
veiligheidsdeu

Veiligheidsdeuren als onderdeel van totaalbeveiliging

Het beveiligen van deuren tegen brand en inbraak, of deze bestand maken tegen kogels of explosieven is een belangrijke vorm van bouwkundige beveiliging. Het beveiligen van ramen, toegangsbewaking en overige electronische dectectie maatregelen zijn minstens zo belangrijk. 

Inbraakpreventie: meesters in beveiliging

Gecombineerde veiligheidsoplossingen adviseren, leveren en monteren, dat is de kracht van Inbraakpreventie bv. Sinds 1974 is inbraakpreventie actief in de hoogste beveiligingsklassen en draagt zij met o.a. veiligheidsdeuren en -ramen zorg voor de veiligheid van overheidsgebouwen, ambassades, banken en juweliers/diamantairs. Ook voor mediabedrijven, religieuze bevolkingsgroepen, advocaten en vermogende particulieren draagt Inbraakpreventie zorg voor veiligheid en terrorisme bestrijding.

In de eigen werkplaats en met de eigen bouwkundige monteurs is inbraakpreventie bv in staat om bestaande deuren onzichtbaar kogelwerend/ pantserdicht te maken. Hiermee worden de oorspronkelijke details van bijvoorbeeld een monumentaal pand behouden en ook het gevoel van veiligheid niet aangetast.