Bakkerij Bakker Herwijnen

Bakkerij Bakker is al meer dan 40 jaar een begrip in de Betuwse dorpen Herwijnen en Haaften. Dagelijks halen tientallen mensen hier hun bonbons, banket, brood en (zelfontworpen) taart. Dat inbraak en diefstal niet alleen voorkomt in de grotere steden, weet Arjan Bakker over mee te praten. 

Bakkerij Bakker Herwijnen

Diefstal door eigen medewerker

Een aantal jaren geleden, toen Arjan de bakkerij net had overgenomen, ontdekte hij dat er regelmatig kleine zaken verdwenen zoals geld, voorraad en deegwaar. Door het open karakter van de bakkerij kon elke medewerker ongeacht positie en tijdstip in elke ruimte komen. Arjan keek dan ook niet gek op toen bleek dat het ging om diefstal door een eigen personeelslid. “Diegene heeft meerdere jaren achter elkaar zijn gang kunnen gaan”, vertelt Arjan. Hij besloot het kantoor en de winkel te scheiden door een deur met goede sloten en degelijke toegangscontrole. Ook is gekozen voor een alarminstallatie om ongewenst bezoek tijdig te signaleren.

Overval

Enige tijd later had Bakkerij Bakker opnieuw te maken met criminaliteit, dit keer werden in Herwijnen medewerkers ‘s ochtend om 5 uur tijdens het laden en het lossen overvallen. “Ook werd een personeelslid bedreigd met een pistool om de kassalade te open”, vertelt Arjan. Doordat de deur naar het kantoor was voorzien van een toegangscode en goede sloten kon er geen buit worden gemaakt op het kassageld. “Behalve een paar rake klappen zijn de overvallers zonder buit weer vertrokken”, vertelt Arjan met genoegen. De schrik zat er (opnieuw) goed in bij Bakkerij Bakker.

Arjan besloot dat de beveiliging voor beide filialen moest worden uitgebreid. Naast het alarmsysteem en de toegangscontrole moest er ook een camerasysteem komen. 

Advies

Na de overval heeft Arjan direct zijn contactpersoon bij Inbraakpreventie bv benaderd. “Naast een vrijblijvend advies voor een camerasysteem in onze  winkels, kreeg ik een duidelijke uitleg over een subsidieregeling met alle eisen en voorwaarden”, vertelt Arjan. Omdat nieuwe netwerkkabels aangelegd moesten worden, gaf Inbraakpreventie bv tegelijk het advies om over te stappen op Internet telefonie. De opdracht die Arjan Bakker aan Inbraakpreventie gaf was helder: “Techniek is niet mijn expertise, jullie hebben mijn vertrouwen en beschaam mij hierin niet”. Enthousiast vertelt Arjan over het camerasysteem: “Vanaf mijn Iphone kan ik nu snel en gemakkelijk zien wat er in de bakkerij en in onze winkels in Herwijnen en Haaften gebeurt. Ook kan ik eenvoudig beelden terugkijken”.

Over de samenwerking met Inbraakpreventie is Arjan wederom erg tevreden. “Als er wat is kan ik direct bij mijn contactpersoon terecht. Geen wachtlijsten of een ingewikkelde ‘support aanvraag’, maar gewoon direct contact met degene die mijn situatie kent”. De persoonlijke benadering en de ‘totaal oplossing’ bevestigen Bakkerij Bakker van de juiste keuze voor Inbraakpreventie bv. “Veiligheid is het belangrijkste, maar door hun advies voor Internettelefonie bespaar ik jaarlijks nog eens ruim 40% op onze telefoonkosten”, vertelt Arjan glunderend.