Panicroom Klantreferentie

“Het is een schaduwzijde van succes”, zo begint onze klant als we hem vragen naar zijn ervaring bij het ontwerp en installatie van de panicroom. “Dat is de wereld waarin we leven en heb vooral geen medelijden met mij”, vervolgt hij aansluitend met een glimlach. Met de verkoop van het oorspronkelijke familiebedrijf is een groot deel van het vermogen liquide gemaakt, zo vertelt de ondernemer. Hij verklaart “nuchter te zijn” en “ontspannen te willen leven”. Het gevoel van kwetsbaarheid voor zijn vrouw en hun kinderen deed hem toch besluiten zich verder te verdiepen in hun persoonlijke veiligheid. “En dan komt snel de vraag: wanneer doe je het goed en hoever moet je gaan?”, vertelt de vermogende ondernemer die om veiligheidsredenen niet bij naam genoemd wil worden.

a1.01
a1.02

 

a1.03
a1.04
a1.05
De Panic Room van onze klant is een gepantserd en kogelwerend vertrek in de villa.  Van hieruit is volledig overzicht op alle vertrekken in huis, tuin en oprijlaan en is met een druk op de knop directe verbinding met politie en veiligheidsdiensten en kan ‘live’ verslag worden gedaan. Met smartphone of iPad kan bij aankomst en vertrek een ‘securitycheck’ van de omgeving worden gedaan.

“Het advies van Inbraakpreventie met gedefinieerde protocollen gaf snel duidelijkheid over de bouwkundige en elektronische beveiligingsmaatregelen voor onze situatie”, zo vertelt de ondernemer. “De ervaring, de kwaliteit van hun advies en de integere werkwijze was voor mij doorslaggevend om met Inbraakpreventie zaken te doen”, vertelt de jonge Quote-500 lijstdeelnemer. Gezamenlijk is volgens protocol een beveiligingsplan uitgewerkt volgens het concept ‘detectie, terugtrekking, signalering en controle’. De praktische uitwerking hiervan is dat bij de toegangspoort, in de tuin en rondom de villa camera’s zijn opgehangen met directe verbinding naar het display in de panicroom, mobiele telefoon en meldkamer. Schilddetectie en preventie van de woning met video intercom, het aanbrengen van trilcontacten en kogelwerende beglazing zijn onderdeel van de genomen bouwkundige en elektronische maatregelen. 

In de villa is ook een `panicroom´ ingericht met pantsering van deur en wanden en van waaruit volledige controle is op de omgeving en de vertrekken in de villa. Met de ´panic button´ kan een directe doormelding naar politie en beveiligingsdiensten worden gedaan en vanuit de panicroom kan ‘live’ informatie worden gegeven over de acties en voorvallen in en rondom de villa. “Ik kende de Panicroom alleen vanuit de film door Jodie Foster”, zo vertelt de ondernemer. “De term vind ik onprettig en gebruik ik niet, vooral ook omdat de ingebouwde monitors en communicatieapparatuur en de hardstalen deur met aanpassing van kozijnen en wanden nauwelijks iets aan het uiterlijk en de aankleding van de kamer hebben veranderd”, vertelt onze klant tevreden.

a1.06