Toegangscontrole

Onder toegangsbeheersing verstaan we ‘het bewust wel/geen toegang verlenen tot (bepaalde onderdelen van) een pand of huis’. Dit kan onder andere met behulp van de bekende ‘druppel’ (tag), een toegangscode of softwarematige sleutels.  Het voordeel is dat u per persoon de toegang tot bepaalde afdelingen kunt beheren. Iedereen krijgt bijvoorbeeld toegang tot de voordeur en de eigen afdeling, maar het magazijn of uw privékantoor zijn niet voor iedereen bereikbaar. Als u kiest voor een druppel of softwarematige sleutel heeft dat nog een groot voordeel. Bij verlies kunt u de sleutels namelijk veel beter beheren. Als er een fysieke sleutel kwijtraakt moeten er een flink aantal wijzigingen in het sleutelplan worden toegepast, wat weer leidt tot kosten en tijd van een medewerker. Digitaal kan dit veel eenvoudiger, u schakelt gewoon de verloren digitale sleutel uit en voegt een nieuwe toe. 

Waarom zijn toegangsbeheersing & toegangscontrole interessant voor bedrijven?

Door middel van toegangsbeheersing & toegangscontrole kunnen bedrijven de kans op het ontvreemden van interne en externe eigendommen enorm verminderen. U geeft uw medewerkers namelijk alleen toegang tot de plekken waar ze voor het uitoefenen van hun job moeten zijn. Zo houdt u gevoelige informatie, data en geld uit de handen van personen die kwaad in de zin hebben. Vooral bij grote bedrijven met verschillende afdelingen (logistiek, sales, management maar ook de schoonmaak) is deze oplossing interessant. Deze hoge mate van controle lijkt wellicht vervelend voor de medewerkers, maar in het geval van diefstal kunnen ze hiermee ook bewijzen dat ze niet op bepaalde plaatsen zijn geweest.

Bij het instaleren van totaalcontrole is 90% elektronisch en 10% bouwkundig. En dat is nu juist de reden waarom mensen tot op de dag van vandaag voor ons kiezen. Want terwijl anderen slechts één van deze disciplines beheersen, beheersen wij ze allebei. Bij Inbraakpreventie bv leveren we immers totaaloplossingen, geen deeloplossingen. 

Toegangscontrole Inbraakpreventie

Toegangscontrole

Toegangscontrole maakt de toegangsbeheersing nóg een stukje intelligenter. U bepaalt niet alleen wie er binnen kan komen, maar u kunt ook meteen controleren wie er daadwerkelijk binnen is. Bij brand of een ander grootschalig incident biedt dit grote voordelen. Met een snelle uitdraai ziet u namelijk in één oogopslag wie zich volgens het toegangscontrolesysteem nog in het pand moeten begeven. Op deze manier kan de BHV zeer effectief te werk gaan. 

Bent u geïnteresseerd in een toegangscontrole- of toegangsbeheersingsyteem? Maak een afspraak met ons en ontdek in een vrijblijvend gesprek wat wij voor u kunnen betekenen!

Meer informatie? 

Bekijk hier onze brochures


Waarom toegangscontrole?

> Brochure Toegangscontrole