Sloten

Jaarlijks is bij één op de 32 woningen sprake van een (poging tot) inbraak. Meer dan de helft van de inbrekers kiest ervoor om een deur om binnen te dringen. Daarom is het belangrijk dat u goed in beeld heeft ho eenvoudig uw deur gekraakt kan worden. Daarbij moet u niet alleen denken aan de deur zelf, maar ook aan het slot, de scharnieren enz. Uit ervaring van verzekeringsmaatschappijen en de politie is gebleken dat gebruikelijke ramen en deuren op meer dan één punt moeten worden gesloten, willen ze van inbraakwerende kwaliteit zijn.

Een slot op de deur

De meeste deuren vallen na het dichtdoen automatisch in het dagschoot. Een inbreker kan zo’n slot heel makkelijk forceren door het slot open te ‘flipperen’ met een bankpas, schroevendraaier of stukje karton. Ook het forceren van het zogeheten ‘eenpuntsslot’ (een slot dat op één plaats in de deur beveiligd wordt) is voor de inbreker een peulenschil. Daarom adviseren wij u meestal om te kiezen voor een driepuntsslot. Een inbreker kan dit slot lastig forceren omdat het op drie plaatsen beveiligd is, hierdoor kent het driepuntsslot weinig zwakke plekken. Als de deur van uw privépand zich in de buurt van de openbare ruimte bevindt kunt u ook kiezen voor een speciaal slot op de entreedeur dat bij het dichtvallen automatisch op drie punten wordt vergrendeld zonder uw sleutel te gebruiken.

Kerntrekbeveiliging

Kerntrekbeveiliging is dé manier om een inbraak met de kerntrekmethode te voorkomen. Bij deze veelvuldig gebruikte inbraakmethode wordt een trekschroef in de cilinder gedraaid, waarna deze met behulp van een kerntrekker en een steeksleutel wordt gebroken. Inbrekers kunnen op deze manier al binnen 30 seconden in uw huis zijn. Kies daarom voor veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging. De cilinder is dan volledig afgeschermd door hard metaal waardoor uitboren of uittrekken nagenoeg onmogelijk is.

Onafhankelijk SKG Keurmerk op Bouwkundig Inbraakpreventie

SKG (Stichting Kwaliteit Gevelbouw) is een onafhankelijke instelling die de kwaliteit van producten in de bouwnijverheid bewaakt. Aan de hand van een keuring door SKG wordt gekeken hoeveel weerstand een slot of grendel biedt tegen inbraak. Deze weerstand wordt weergeven in 3 klassen. 

SKG een 1 ster sloten

SKG logo 1 Ster - 3 minuten vertraging

Hang- en sluitwerk met dit keurmerk betekent dat het minimaal 3 minuten weerstand biedt bij inbraak met eenvoudig gereedschap als een breekijzer of schroevendraaier.

SKG twee 2 sterren sloten

SKG logo 2 Sterren - 5 minuten vertraging

Bij veiligheidssloten en grendels met dit keurmerk, moeten deze minimaal 5 minuten weerstand bieden bij inbraak met een uitgebreide gereedschapsset.

SKG drie 3 sterren sloten

SKG logo 3 Sterren - 10 minuten

Hang- en sluitwerk met het SKG keurmerk en drie sterren moeten uw woning minimaal 10 minuten beschermen tegen een inbreker met zwaar gereedschap. Hierbij moeten niet alleen het slot, de scharnieren en de cilinder van zware kwaliteit zijn, maar moeten ook de deur en het kozijn voldoende weerstand bieden.

Behoefte aan advies over integrale inbraakpreventie?

Veiligheidssleutels (bij)bestellen? Klik hier