Rolluiken

Rolluiken zijn effectief bij inbraakbeveiliging, maar misschien niet altijd de meest aantrekkelijke vorm. Toch  zijn er steeds meer particulieren en bedrijven  die bewust voor rolluiken kiezen. Ze zijn effectief, robuust en hebben een lange levensduur. Door innovatie zijn rollruiken ook fraaier en praktische in gebruik geworden. Maar niet ieder rolluik past bij het pand of het object dat beveiligd moet worden. Daarom vertellen wij u graag waar u op moet letten als u overweegt om uw pand te beveiligen met rolluiken. 

Inbraakwerende rolluiken

Wanneer kiest u voor rolluiken?

Rolluiken worden vooral gebruikt voor het beveiligen van winkels en bedrijven. Particulieren kiezen minder vaak  voor rolluiken. Het aanbrengen van rolluiken vraagt namelijk om een bepaalde discipline. Iedere keer als u uw pand of huis verlaat moeten de rolluiken dicht zijn, anders heeft de investering weinig zin. Dit is voor een onderneming de normaalste zaak van de wereld, maar voor een vaak particulier niet. Als particulier verlaat u immers op regelmatige basis uw woning. Dan is het niet fijn om telkens de rolluiken te moeten sluiten. Bovendien kunnen inbrekers dan meteen zien wanneer u niet thuis bent. Voor een winkelier is dit geen probleem, hij werkt immers op vaste tijden. Daardoor hoeft hij de rolluiken maar één keer per dag te openen en vanwege de vaste openingstijden weten de inbrekers bij voorbaat al wanneer het pand verlaten is. Een stuk makkelijker dus! En de uitstraling van het pand? Die hoeft er niet per definitie op achteruit te gaan. U kunt er namelijk ook voor kiezen om de rolluiken aan de binnenkant te bevestigen. Daar zien uw klanten aan de buitenkant bijna niets van. Meer weten over rolluiken? Download de brochure!


Waarom zijn rolluiken zo geschikt als inbraakpreventiemethode?

Rolluiken zijn gemaakt van staal of polycarbonaat (een onbreekbaar glas). Daardoor zijn ze heel moeilijk te doorbreken. Als inbrekers deze rolluiken zien weten ze dat het tijd gaat kosten om het pand binnen te komen. 

En als er één ding is wat inbrekers niet hebben is het tijd. Bovendien kunnen wij de rolluiken voorzien van interne detectie, zodat u de inbrekers in een vroegtijdig stadium kunt detecteren. Nog een extra reden voor inbrekers om met een wijde bocht om uw pand heen te lopen!

Veiligheid Rolluiken

Rolhekken en deuren

Naast rolluiken kunt u ook kiezen voor rolhekken of roldeuren. De twee laatstgenoemde preventiemiddelen zijn als het ware een combinatie tussen een hekwerk en een rolluik. Het voordeel van een rolhek of roldeur? Dat u veel ruimte bespaart boven deuropening. Het rolhek wordt namelijk compact opgerold  achter de latei. Zo verliest u geen waardevolle ruimte aan de zijkanten van uw hal of bij het plafond. Bovendien vormt een rolhek of roldeur de perfecte bescherming voor gebouwopeningen, zoals kruisingen, opritten, deuren en ramen. Hierdoor worden inbrekers al in een vroegtijdig stadium tegengehouden. Waar u de rolhekken het beste kunt toepassen? Bij compartimenteringen en afsluitingen van winkeletalages, gevelopeningen en parkeergarages! Bekijk de brochure rolhekken.

Meer informatie? 

Bekijk hier onze brochures


Brochure rolluiken

Brochure rolhekken


Bent u nieuwsgierig naar de toepassingsmogelijkheden van rolluiken, rolhekken of roldeuren in uw situatie? Neem contact op voor een gesprek!