Rampalen

Ramkraken gebeuren nog steeds. Met een gestolen auto en grof geweld een winkelpui rammen en binnen een mum van tijd de winkel leegroven. Rampalen zijn het antwoord van beveiligingsexperts op deze praktijken. Voor winkels en bedrijven die kostbaarheden etaleren en liggen aan een plein of doorgaande weg is een rampaal vaak een eis van  verzekeringsmaatschappijen. De effectiviteit van een rampaal voor winkeliers is zelfs aangetoond met een onderzoek van de vereniging van banken (NVB).  

Een fraaie rampaal staat de bezichtiging van uw etalage niet in de weg. Ook de blik van een passant in de winkelstraat hoeft er niet door afgekeurd te worden. Een rampaal is leverbaar in een fraaie rvs-uitvoering. Ook kan een rampaal fraai in het straatwerk verzonken worden. Deze kan elektrisch omhoog komen gelijktijdig met het inschakelen van uw alarmsysteem en het afsluiten van uw rolluiken. 


Rampalen Inbraakwerend

Voor wie zijn rampalen geschikt?

Rampalen zijn vooral geschikt voor winkels of bedrijven met kostbaarheden die snel ontvreemd kunnen worden en liggen aan doorgaande wegen. Vitrines vanaf straatniveau maken het raamkrakers gemakkelijk . Ook bedrijfspanden op afgelegen industrieterreinen zijn vaker doelwit van een ramkraak. Maar ook bij particulieren wordt een rampaal steeds vaker ingezet, bijvoorbeeld om kostbaarheden in kun garage, zoals een oldtimer, te beveiligen. Meer weten over anti-rampalen? Download de brochure.Waarom zijn rampalen een goede vorm van inbraakpreventie?

Een rampaal is een effectief middel in de strijd tegen ramkraken. Rampalen zijn er in uitvoeringen van maar liefst 10 mm plaatstaal. Vaak ook nodig om overeen te blijven als grof geweld wordt ingezet. Met slimme constructies en oog voor design wordt de rampaal vaker ingezet als onderdeel van de totaalbeveiliging. Een rampaal maakt deel uit van de bouwkundige beveiliging. Met een elektrische  bediening van de telescopische of hydralische paal is de combinatie snel te maken. Doorkoppeling aan het alarmsysteem of toegangscontrole. De meerwaarde van inbraakpreventie bv als totaalbeveiliger staat hiermee als een paal.

Wilt u ook voorkomen dat uw kostbaarheden worden gestolen en zoekt u een praktische en goedkope oplossing? Download dan hier de informatiefolder of maak een vrijblijvende afspraak met ons zodat we u meer kunnen vertellen over de mogelijkheid van rampalen in uw situatie! 

Meer informatie? 

Bekijk hier onze brochures


Brochure rolluiken

Brochure rolhekken