Mistgenerator

Het kan voorkomen dat uw verzekering vraagt om een aantal bouwkundige aanpassingen zodat overvallers uw eigendommen lastig mee kunnen nemen. In sommige gevallen is het echter lastig om deze aanpassingen door te voeren. Denk aan een monumentaal pand; hierin kunt u niet zomaar breken of een nieuwe bouwkundige constructie optrekken. Een verbouwing is daardoor lastig te realiseren en zeer kostbaar. Hoe u dan toch snel en effectief aan de eisen van de verzekering kunt voldoen?  Door het gebruik van een mistgenerator. Deze mistgenerator vult elke willekeurige ruimte binnen tien seconden met mist en rook. Hierdoor ontstaat een zicht van plusminus 35 centimeter, waardoor indringers meteen gedesoriënteerd raken. Vervolgens rest hen niets anders dan de uitgang te zoeken en uw pand op de tast te verlaten.   

Hoe werkt een mistgenerator

Een mistgenerator werkt altijd in combinatie met een alarminstallatie. Als de alarminstallatie een inbreker detecteert slaat de mistgenerator automatisch aan. Detectie is dus een cruciaal element voor de juiste werking van de mistgenerator. Wij adviseren onze klanten in de meeste gevallen om met dubbele detectie te werken, zoals bijvoorbeeld beweging of warmte. Zo gaat de mistgenerator niet te snel af, maar ook niet te laat.

Mistgenerator binnen totaalbeveiliging

Een mistgenerator is in verschillende uitvoeringen en prijsklassen verkrijgbaar. Voor een optimale werking is het vooral van belang dat de mistgenerator onderdeel is van een totaalbeveiliging. Het alarmsysteem moet accuraat zijn en zo snel mogelijk na detectie de mistgenerator activeren. Een mistgenerator kan de inbraak zélf dus niet tegenhouden, maar voorkomt wel dat er gestolen wordt. Wat inbrekers niet kunnen zien kunnen ze immers ook niet meenemen. Dat maakt een mistgenerator het perfecte middel om de cruciale tijd tussen detectie en aanwezigheid van de hulpdiensten op te vangen.