Kluizen

Ieder mens heeft kostbaarheden, of het nu een duur horloge is, een stapel contanten, de sleutels van uw auto, belangrijke papieren of een kunstobject met een hoge emotionele waarde. U wilt deze bezittingen veilig bewaren, maar waar zijn ze veilig tegen brand, inbraak of diefstal? Juist, in een veilige kluis. Met een kluis beschermt u uw bezittingen tegen de meest extreme gebeurtenissen, variërend van inbraak tot brand. En als echte kluizenexpert zorgen wij ervoor dat uw unieke wensen worden vertaald in een product dat aan al deze wensen kan voldoen!  

Inbraakwerende kluizen

Voordat u een inbraakwerende kluis aanschaft is het van belang om vast te stellen wat u precies wilt beschermen. Grofweg zijn er drie zaken waar inbrekers graag naar op zoek zijn: documenten, data en waarde, zoals geld, elektronica of sieraden. Welke kluis het beste aansluit bij uw criteria is afhankelijk van de grootte van de producten die u wilt beveiligen, maar ook van de waarde die de producten vertegenwoordigen. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om de kluis te laten verankeren in de vloer zodat inbrekers de kluis niet mee kunnen nemen. Maar u kunt ook voor een eenvoudige, meer compacte kluis kiezen. Gelukkig hoeft u die keuze niet alleen te maken. Vertel ons welke objecten u veilig op wilt bergen en wij regelen de rest! Download de brochure 'inbraakwerende kluizen' voor meer informatie.

Muurkluizen

Wilt u uw waardevolle spullen veilig opbergen maar heeft u geen ruimte om een grote kluis te plaatsen? Of heeft u een kleine hoeveelheid spullen op te bergen en is een losstaande kluis te groot? Dan is een muurkluis een goede keuze.

muurkluis-banner
vloerkluis-banner

Vloerkluizen

Uw waardevolle spullen veilig opbergen maar geen ruimte voor een kluis? Dan is een vloerkluis een goed alternatief! Een vloerkluis wordt in de vloer geplaatst, waardoor het geen ruimte van uw woning of bedrijf in beslag neemt. Daarnaast is het een voordeel dat een vloerkluis niet opvalt, waardoor de inbreker de kluis minder snel ziet.


Computer- en datakluizen

Uit recent onderzoek blijkt dat we onze digitale eigendommen waarderen op maar liefst € 15.475. Nederlanders schatten de financiële en emotionele waarde van hun digitale eigendommen hoog in, waarbij een groot deel het ook als onmogelijke beschouwt om eventueel verlies of beschadiging te herstellen. 

datakluizen-banner

Brandwerende kluizen

Een brandwerende kluis kan zijn inhoud voor een bepaalde tijd tegen de gevolgen van brand beschermen. Deze beschermingsfactor wordt altijd uitgedrukt in tijd (30-60-120 minuten). Hieraan kunt u zien hoelang een kast zich in de vuurhaard mag bevinden voordat de binnenzijde van de kast de kritische temperatuur bereikt. Deze kritische temperatuur is voor elk materiaal verschillend. 

Papier opbergen

Papier zal vanaf een temperatuur van 176 graden Celsius spontaan chemische reacties vertonen, waardoor het verkleurd of omkrult. Voor het opbergen van papier heeft u daarom een speciale brandwerende archiefkast of documentensafe nodig waarvan de binnentemperatuur niet hoger wordt dan 156 graden Celsius.  

Beelddragers opbergen

Beelddragers zoals microfilm of fiches raken al beschadigd bij 95 graden Celsius. Om het zekere voor het onzekere te nemen mag de maximale temperatuur in de kast de 75 graden Celsius niet overschrijden. Om die reden bevelen wij onze klanten aan om beelddragers op te bergen in de  brandwerende datasafe.

Digitale mediadragers opbergen

Een brandwerende datasafe is ervoor bedoeld om mediadragers zoals cd's, dvd's, externe harde schijven of back-up tapes te beschermen tegen een temperatuur van meer dan 52 graden Celsius. Bij blootstelling aan een hogere temperatuur dan 52 graden Celsius kunnen de informatiedragers beschadigen en kan er data verloren gaan. Ook een hogere luchtvochtigheid dan 85% is funest voor datadragers. Een brandwerende datasafe is bestand tegen deze invloeden van buitenaf.

Het verschil tussen een kluis en een brandwerende kluis is dat deze extra bescherming kan bieden in het geval van brand. Brandwerende kluizen zijn zo gebouwd dat de inhoud in de kluis een bepaalde tijd beschermd kan worden tegen de gevolgen van brand.

Het verschil tussen een kluis en een brandwerende kluis is dat deze extra bescherming kan bieden in het geval van brand. Brandwerende kluizen zijn zo gebouwd dat de inhoud in de kluis een bepaalde tijd beschermd kan worden tegen de gevolgen van brand. Meer weten over brandwerende kluizen? Bekijk hier de brochure 'Brandwerende Kluizen'

brandwerende-kluizen-amsterdam-banner

Meer informatie? 

Bekijk hier onze brochures


Brochure inbraakwerende kluizen

Brochure brandwerende kluizen


Inbraak- & brandwerende kluizen

Wellicht wilt u naast een inbraakwerende kluis ook een brandwerende kluis. Dan is het goed om te kiezen voor een combinatiekluis, deze brand- en inbraakwerende kluis is namelijk bestand tegen beide. Is dat de enige oplossing? Nee, u kunt er ook voor kiezen om een brandwerende kast te plaatsen in een inbraakwerende kluis. Dit is vaak voordeliger dan een volledige brand- en inbraakwerende kluis. Veel mensen kunnen hier prima mee uit de voeten. 

Hoe weet ik dat mijn brandwerende kluis veilig is?

Als u een brandwerende kluis bij ons koopt weet u zeker dat deze voldoet aan de vastgestelde normen. Al onze kluizen hebben namelijk eerst een kritische test hebben ondergaan. Deze test verloopt  als volgt: onafhankelijke testinstituten stellen de safes gedurende 30, 60 tot 120 munten bloot aan een temperatuur van 1090 graden Celsius.  Tijdens de test wordt de kluis vanaf 9,15 meter hoogte naar beneden gegooid om te controleren of de beschermende werking intact blijft als een brandwerende kluis in de praktijk door een verdiepingsvloer zakt. Daarnaast meet men gedurende het testproces en na een natuurlijke afkoelingsperiode van circa twaalf uur of de temperatuur in de safe niet boven de genoemde waarde uitkomt. Zo wel, dan wordt de kluis niet goedgekeurd. Bekijk ook de brochure 'brandwerende kluizen'

Advies nodig?

De aanschaf van een kluis ontstaat meestal uit de directe noodzaak tot beveiliging. Dan wilt u niet wekenlang op uw kluis hoeven te wachten. Bovendien wilt u zeker weten dat uw kluis vakkundig geïnstalleerd wordt. Want wat heeft u aan een kluis als hij uw geld, belangrijke documenten en goederen niet goed beschermd tegen diefstal en/of brand? Daarom kiest u voor inbraakpreventie bv!

Wij geven u graag advies over de verschillende soorten kluizen tijdens een persoonlijk gesprek. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij ook uw spullen tegen inbraak en brand kunnen beschermen!