Glas

Glas staat bekend om haar breekbaarheid. Maar die breekbaarheid is wel het laatste waar u op zit te wachten als het om inbraakpreventie gaat. U wilt immers voorkomen dat inbrekers uw pand gemakkelijk binnenkomen of moeiteloos weer verlaten. Toch is dit in de praktijk vaak veel eenvoudiger dan u doorheeft. Glas bevindt zich meestal op ooghoogte , waardoor een inbreker moeiteloos het raam intikt en naar binnengaat. Bovendien beschikken veel entreedeuren over glas. Als het glas in deze deuren gemakkelijk kan worden ingeslagen, is het een peulenschil om de entreedeur van hieruit te openen. Inbraakpreventie bv heeft gelukkig diverse oplossingen om zo’n snelle kraak via het raam tegen te gaan…

Inbraakvertragend kogelwerendglas

Inbraakvertragend en kogelwerend glas

Inbraakvertragend glas zorgt ervoor dat u de tijd totdat de inbreker binnen is met vijf minuten kunt vertragen. Vaak is dit meer dan genoeg om inbrekers af te schrikken. Bovendien maakt u op deze manier meteen duidelijk dat u werk heeft gemaakt van de inbraakpreventie. Dat zegt ook iets over de rest van uw beveiliging. En als uw overvaller kogels gebruikt? Geen zorgen, deze hebben geen schijn van kans dankzij de speciale afwerende eigenschappen van het glas. Dat maakt dit glas tot een multifunctioneel middel in de strijd tegen vandalisme, criminaliteit en gewapende overvallen. Bekijk ook de brochure kogelwerend glas.

Inbraakwerend glas

U kunt ook kiezen voor inbraakwerend glas. Dit glas is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, oplopend tot maar liefst 3 sterren SKG. (kwaliteit- en veiligheidskeurmerk). Maar voordat u voor deze oplossing kiest is het belangrijk om vast te stellen of u inbrekers volledig wilt buitenhouden of slechts wilt vertragen. Dat lijkt misschien een rare vraag, want iedereen houdt inbrekers toch liever volledig buiten de deur? Het zijn echter vooral de financiële consequenties die u in dit geval moet laten meewegen. Het installeren van inbraakwerend glas vergt namelijk veel meer maatregelen dan vertragend glas. Daarom is het belangrijk om goed na te gaan wat in uw situatie het beste is. Zorgt de ligging van uw pand ervoor dat inbrekers al afschrikken als ze langer dan 3 minuten glas moeten verpulveren of zijn de spullen in uw pand zoveel waard dat ze hier minstens 5 minuten voor over hebben? Inbraakwerend glas is namelijk alleen aantrekkelijk als u denkt dat inbrekers er langer dan 5 minuten voor over hebben om door uw glas te komen.  Met dit glas kunt u de inbrekers 10 minuten buiten de deur houden. Op zoek naar meer informatie over inbraakwerend glas? Download de brochure.

Na een inbraak moet de inbreker uw huis ook weer verlaten. Onze tip: maak het ze niet te gemakkelijk. Zijn de inbrekers door een klein raampje naar binnengegaan? Zorg ervoor dat ze hierdoor ook weer naar buiten moeten. Het zou immers jammer zijn als ze van binnenuit een deur kunnen openen om zo met enorm veel spullen uw huis te verlaten. Ook goed glaswerk is essentieel, want u zou het ze wel heel gemakkelijk maken als ze gewoon een keukenruit kunnen inslaan om vervolgens direct weg te rijden.

 

De juiste sponningen en kozijnen

Alleen inbraakvertragende of inbraakwerende glazen zijn niet voldoende. Het raamwerk zelf moet ook in uitstekende conditie zijn. Want ook al is de ruit onbreekbaar, als inbrekers zo hard op de ruit slaan dat deze geheel uit de sponningen klapt wordt in een keer duidelijk dat u niet genoeg maatregelen heeft genomen om het de inbrekers écht moeilijk te maken. 

Helaas zien wij dit in de praktijk maar al te vaak gebeuren. Er wordt flink geïnvesteerd in het juiste glaswerk maar vervolgens vergeet men kritisch te kijken naar de sloten, scharnieren, kozijnen en sponningen. Bij inbraakpreventie bv zorgen we ervoor dat dit u niet zal overkomen, want wij regelen uw complete inbraakpreventie van A tot Z!


Kozijnen en sponningen INbraakwerend

en hoe zit het met krassen?

Veel klanten vragen zich af of het zogeheten ‘polycarbonaat glas’ (veiligheidsglas) wel kraswerend is. Wij raden u aan om de ramen van ons pand aan de Lijnbaansgracht te komen bewonderen, deze zitten er inmiddels meer dan 10 jaar in en bevatten niet meer krassen dan gewoon glas.

Meer informatie? 

Bekijk hier onze brochures


Brochure inbraakwerend glas

Brochure kogelwerend glas

> Brochure voorzetramen


Geïnteresseerd in onze diverse beveiligingsoplossingen voor uw ramen? Neem meteen contact met ons op en laat ons ook de beglazing in úw pand een stuk veiliger maken!