Deuren

Elke dag trekken we meerdere malen een deur achter ons dicht of doen we een deur op slot. We staan er meestal niet bij stil hoe veilig deze deuren zijn. Want houden ze ongewenst bezoek ook tegen of zijn ze eenvoudig te forceren? Grote kans dat u deze laatste vraag met ja moet beantwoorden. Gelukkig kunnen de juiste veiligheidsdeuren, deursloten, deurscharnieren, dievenklauwen en deurglazen uitkomst bieden! 

Deursloten

Deursloten

De meeste deuren vallen na het dichtdoen automatisch in het dagschoot. Een inbreker kan zo’n slot heel makkelijk forceren door het slot open te ‘flipperen’ met een bankpas, schroevendraaier of stukje karton. Ook het forceren van het zogeheten ‘eenpuntsslot’ (een slot dat op één plaats in de deur beveiligd wordt) is voor de inbreker een peulenschil. Daarom adviseren wij u meestal om te kiezen voor een driepuntsslot. De inbreker kan dit slot lastig forceren omdat het op drie plaatsen vergrendeld  is, hierdoor kent het driepuntsslot weinig zwakke plekken. Ook kunt u kiezen voor een speciaal slot op de entreedeur dat automatisch wordt geblokkeerd zodra de deur in het slot valt. Hierdoor wordt het heel moeilijk om de deur te ‘flipperen’. Meer over deursloten vindt u hier.


Deurscharnier en dievenklauw

Een achterdeur slaat vanwege de vluchtveiligheid altijd  naar buiten toe open.  Omdat een achterdeur vaak minder in het zicht is, zal een inbreker ook vaker aan de achterzijde toeslaan. Nadeel van een naar buiten openslaande deur is dat de scharnieren ook aan de buitenzijde gemonteerd zijn. Inbrekers zijn hier dol op. Zo hebben ze namelijk alle ruimte om de  scharnieren te forceren en naar binnen te komen. Een dievenklauw op een 3-sterren scharnier kan in dat geval uitkomst bieden. Dit lijkt esthetisch gezien misschien een minder fraaie oplossing, maar dankzij de verschillende kleur- en materiaalopties hoeven ze gelukkig nauwelijks op te vallen! 

Schanieren Deuren
795325585bbd40ffbebad4acefeb0698

Deurglas

U kunt de beveiliging van het slot en de scharnieren nog zo goed voor elkaar hebben, als de belazing in uw deur niet inbraakwerend is, zijn alle andere oplossingen zinloos. Doorbraakvertragend glas vormt in dit geval de oplossing. De speciale folies tussen de glaslagen zorgen namelijk voor extra inbraakvertraging. Meer over glas vindt u hier.


Veiligheidsdeur

Wilt u een oplossing waarmee u inbrekers gegarandeerd buiten de deur houdt en heeft u daar een serieuze investering voor over? Dan is een speciale veiligheidsdeur de beste keuze voor u. Deze deur biedt niet alleen weerstand tegen slimme inbraaktrucs, maar ook tegen kogels en explosies. Op basis van uw unieke situatie bepalen wij samen met u hoe uw veiligheidsdeur eruit moet zien. De veiligheidsdeuren en veiligheidskozijnen worden daarna geheel op maat gemaakt aan de hand van uw persoonlijke voorkeuren of de stijl van uw pand. Want wij zijn ervan overtuigd dat goede beveiliging niet ten koste van een mooie uitstraling hoeft te gaan! Wilt u meer informatie over veiligheidsdeuren, klik dan hier.


Veiligheidsdeur met staal

Bouwkundige & elektronische deurbeveiliging

Wij komen vaak panden tegen waarbij de bouwkundige beveiliging (sloten, glas deuren, etc.) keurig geregeld is, maar waar de elektronische beveiliging nogal te wensen overlaat. Omgekeerd zien wij ook regelmatig gebeuren; mensen doen er alles aan om inbrekers te traceren en de politie, veiligheidsdiensten of eigenaren zo spoedig mogelijk te kunnen alarmeren, maar bouwkundig gezien  kunnen inbrekers heel eenvoudig binnenkomen. Bij inbraakpreventie geloven we sterk in het combineren van bouwkundige- en elektronische beveiliging. De ene soort beveiliging houdt de inbreker zo lang mogelijk buiten de deur, de andere soort beveiliging detecteert de inbreker zo vroeg mogelijk. En dat is niet alleen van belang bij het beveiligen van uw deuren, maar ook bij andere relevante onderdelen van uw woning, pand of terrein. Wij leggen u hier graag meer uit over onze unieke werkwijze!

Een veilig huis of bedrijfspand begint met veilige deuren. Contact ons en laat u overtuigen hoe wij ook uw deuren veiliger kunnen maken!

Meer informatie? 

Bekijk hier onze brochures


Brochure voorzetramen

Brochure inbraakwerend glas