Camerasystemen

Camerasystemen helpen bij het signaleren van een inbraakpoging en kunnen naderhand van groot belang zijn voor de recherche- en verificatiewerkzaamheden. Een combinatie van een camera- en toegangscontrolesysteem geeft vaak een sluitend bewijs om vermoede daders aan te houden. Een camerasysteem signaleert namelijk of er toegang is verleend aan een bevoegd persoon of dat er gebruik is gemaakt van een gesloten sleutel of pas. Op de camerabeelden is immers precies te zien wie er wel of niet naar binnen gaat.

Camerasystemen voor bedrijven

Bedrijven maken over het algemeen gebruik van twee soorten camerasystemen: overzichtcamera’s of detailcamera’s, Met overzichtscamera's houdt u een bepaalde omgeving of ruimte in zijn totaliteit in de gaten. U ziet dan alleen een overzicht van de handeling. Voor de specifieke details van bijvoorbeeld de overvaller is een detailcamera nodig. Op deze manier kunt u iemand beter herkennen, wat van groot belang is voor het verdere verificatietraject. Vaak worden beide soorten camera’s gecombineerd. Bij juweliers instaleren we bijvoorbeeld vaak een detailcamera bij de deur en een overzichtscamera in de hal. 

Camerasystemen voor particulieren

Steeds vaker kiezen ook particulieren voor camerasystemen. Ze willen de veiligheid van hun object, huis of pand graag op de voet volgen. Dankzij mobiele apps en het internet is dit heel eenvoudig geworden. Het belangrijkste doel? Zorgen dat alles goed  geregistreerd wordt als er iets gebeurt. Zo staat u als particulier een stuk sterker in de discussie met de verzekering en andere instanties. Camerasystemen kunnen echter veel breder ingezet worden. Wat dacht u bijvoorbeeld van een extra paar ogen op afstand om uw zieke huisdier in de gaten te houden? Of de mogelijkheid om de camera even op uw nieuwste kunstwerk te richten met behulp van uw mobiele app? Zo kunt u anderen meteen uw fraai ingerichte woning laten zien! 

Slimme beveiligingscamera's

Er bestaan vele verschillende soorten beveiligingscamera’s. Zo zijn er slimme camera’s die personen en objecten automatisch volgen, gezichten herkennen, een berekening maken van het aantal personen, ontbrekende goederen registreren en een melding maken van onbevoegden, al dan niet op (verboden) terrein. Meer over onze slimme camera's.

beveiligingscamera-amsterdam-banner

 

Voordat u een beveiligingscamera installeert is het belangrijk om vast te stellen wat u precies wilt filmen, onder welke omstandigheden u dit wilt doen en wat het uiteindelijke doel is. Wilt u in het donker filmen of alleen in het licht? Moet de camera naar buiten kijken of juist naar binnen? En ook niet geheel onbelangrijk: wilt u alleen objecten opnemen of complete terreinen? In de meeste gevallen is het belangrijk om het ‘complete plaatje’ vast te leggen. Dus vanaf de inbraakpoging tot de inbraak zelf. Hiervoor kunt u het beste een overzicht- en detailcamera met elkaar combineren, zodat ze elkaar kunnen inschakelen als er iets gebeurt binnen het bereik van de ander. Daarnaast kunt u kiezen voor speciale sensoren en thermische camera’s, waarmee een compleet en helder dossier van de inbraak, de daders en de gaten in het beveiligingsproces kan worden opgesteld.

Wat moet ik verder nog weten?

Er zijn nog een aantal andere dingen die u in overweging moet nemen voordat u een camera aanschaft. Één van die dingen is het feit dat de politie tegenwoordig twee meldingen moet ontvangen voordat zij langskomt. Om het zekere voor het onzekere te nemen kunt u daarom het beste een camera met een controlesysteem combineren. Beide systemen hebben de mogelijkheid om afzonderlijk melding te maken van de inbraak waardoor er altijd twee meldingen binnenkomen op het politiebureau. Daarnaast moet u goed opletten bij het afsluiten van uw verzekering. Als u zich in de hogere klassen wilt verzekeren (zowel als bedrijf als particulier) is camerabeveiliging al snel een verplichte optie. U herbergt namelijk vaak veel meer waarde in uw pand dan u zich realiseert. Denk maar eens aan de LCD schermen, laptop’s en tablets die u in uw bezit heeft. Verder moet u er rekening mee houden dat voor het gebruik van een camera vaak een meldingsplicht geldt en dat u moet voldoen aan diverse regels en wetten.

Meer informatie? 

Bekijk hier onze brochures


Brochure camerasystemen

Benieuwd onder welke verzekeringsklasse u valt? Weten of een camera ook noodzakelijk is in uw situatie? Neem contact op voor een compleet inventarisatiegesprek over de camerabeveiliging in uw pand of woning!