Alarmsystemen

Op ongenode gasten zit u meestal niet te wachten. Een alarmsysteem helpt u om ongenode gasten te signaleren en de melding hiervan  door te zetten naar uw pc, smartphone of tablet. Want hoe sterk uw bouwkundige beveiliging ook is, als u niet aanwezig bent is het toch prettig om de controle over uw woning of pand te hebben vanaf uw smartphone of tablet. Het detecteren van de inbraak vindt plaats met behulp van magneetcontacten op ramen en deuren, trilcontacten op kozijnen, glasbreukmelders, thermische melders of bewegingsmelders. Deze middelen zijn zowel bedraad als draadloos verkrijgbaar. Met een alarmsysteem kunt u echter niet alleen inbrekers signaleren, u kunt het ook gebruiken om uw camera’s en video’s activeren zodat zij beelden van de inbraak vastleggen. Naast de elektronische melding kunt u bovendien kiezen voor een zichtbare melding met een sirene of flitser. En als u helemaal het zekere voor het onzekere wilt nemen laat u meteen een melding doorzetten naar de meldkamer. Zo weet u zeker dat uw pand of woning optimaal beveiligd is. 

Alarmsystemen voor zakelijke en particuliere klanten

Een alarmsysteem kan zowel particulier als zakelijk ingezet worden. Bij de aanschaf van het alarmsysteem is het vooral belangrijk om uzelf af te vragen of de alarminstallatie noodzakelijk is voor uw verzekeraar of dat het uitsluitend uw eigen wens is. Bent u particulier en heeft u een attractieve waarde van minder dan 50.000 euro? Dan kunt u kiezen voor een draadloze alarminstallatie. Is de attractieve waarde meer dan 50.000 euro? Dan bent u vaak verplicht om een bedraad alarmsysteem aan te leggen. Voor zakelijke doeleinden is een bedraad alarmsysteem een standaardeis van de verzekering, onafhankelijk van de waarde van uw pand of magazijn.

Detectie van alarmsystemen

Of u nu kiest voor een draadloos of bedraad alarmsysteem; detectie een onmisbaar onderdeel. U heeft daarbij de keuze uit zogenaamde schildetectie en ruimtelijke detectie. Schildetectie vormt als het ware een ‘schild’ voor uw woning of bedrijfspand en detecteert de personen al voordat ze in uw huis of pand zijn. Schildetectie wordt vooral toegepast bij hogere risicoklassen om zo ongewenst bezoek buiten te houden. Ruimtelijke detectie wordt gebruikt om personen te detecteren die al binnen de beveiligde ruimte zijn. Het bijbehorende alarmsysteem kan op meerdere manieren bediend worden; middels een sleutel, code, tag of op afstand door middel van een Smartphone of tablet. Ook kunt u het systeem laten activeren door middel van een tijdschakelaar of GPS signaal. Deze verschillende bedieningsmogelijkheden vormen een wezenlijk onderdeel van uw alarminstallatie.

Een alarminstallatie detecteert inbrekers en zorgt ervoor dat er een melding de deur uit gaat. Op dat moment gaat de tijd voor de inbreker lopen. Een melding van inbraak is echter niet genoeg, u wilt immers ook voorkomen dat inbrekers er met uw spullen vandoor gaan. Dit kunt u realiseren door extra vertraging te creëren met goed hang & sluitwerk, inbraakwerende ramen, rolluiken en andere bouwkundige beveiliging.

Meer informatie? 

Bekijk hier onze brochures


> Brochure alarmsystemen

> Brochure bedrade alarmsystemendraadloos-alarmsysteem

Draadloos of bedraad alarmsysteem

Een draadloos alarmsysteem is vaak eenvoudiger te installeren en is vaak een effectieve aanvulling op  op de bouwkundige beveiliging van uw woning. Een draadloos alarmsysteem van hoge kwaliteit is betrouwbaar, betaalbaar en vereist weinig bekabeling dus geen hak- en breekwerk in uw woning. Lees meer over onze draadloze alarmsystemen

BORG gecertificeerde maatwerkoplossingen

Wij adviseren u altijd een BORG gecertificeerd alarmsysteem met dito componenten te laten installeren. Wij leveren en installeren maatwerkoplossingen voor gebouwen en terreinen op het gebied van elektronische en bouwkundige beveiliging in de ruimste zin van het woord. Lees alles over onze BORG Certificering.

CCV Borg voordelen-gecertificeerd-beveiligingsbedrijf